Ladies only

Kickboksen =  een mannenwereld? Absoluut niet!  

Steeds meer jonge meiden en dames weten de gym te vinden en gaan los op die bokszak. Waarom jij die heerlijk vertrouwde comfortzone van de bank zou moeten verruilen voor bloed, zweet en tranen tijdens een van de ladies only kickbokslessen bij Mejiro Gym Heerhugowaard?

 

– Kickboksen geeft je lichamelijke gezondheid een enorme boost!  
De combinatie van kracht en cardio zorgt ervoor dat je fysiek fitter wordt, en daarnaast verbrand je een enorme hoeveelheid calorieën. Kickboksen draagt daarnaast bij aan een goede core-stability, oftewel kom maar door met die killerabs.

 

-Vanwege de explosiviteit van de trainingen train je ook je hart en vaatstelsel, gaat er meer zuurstof naar de hersenen en ervaar je meer concentratie.

–  Ondanks dat we het liever ontkennen, is het een feit dat vrouwen meer stress zeggen te ervaren dan mannen. Endorfines kunnen bijdragen aan het ontstaan van een vrolijk en actief gevoel en laten dat nou precies de stofjes zijn die vrijkomen bij het kickboksen. Kickboksen is dus een echte stress-reliever!


– Door het aanleren van nieuwe technieken en het verkennen van je lichamelijke grenzen kom je meer in contact te staan met je eigen lichaam. Door te weten wat je kan zal je je zelfverzekerder gaan voelen over je eigen kunnen en met een rechte rug de, soms dreigende, wereld instappen!


– Reach for the stars and beyond. Discipline is een toverwoord bij het kickboksen, je zal kapot gaan, maar met welk doel je ook voor die bokszak staat, je gaat door en je staat er iedere week!


Ook in het normale leven kan deze gedisciplineerde houding je veel goeds brengen.