De grondleggers van het kickboksen

jan plasIn 1975 gingen drie Kyokushinkai karateka’s, namelijk Jan Plas, Jan van Looijen en Peter van den Hemel naar Japan om te trainen. Zij kwamen daar in aanraking met het kickboksen. Japanse karateka’s hadden de sport eerder geïmporteerd uit Thailand en trainden onder leiding van sensei Kurosaki, kickboksen. De dojo van Kurosaki was gelegen in de wijk “Mejiro”. Het kickboksen is hierna door eerdergenoemde drie naar Nederland gebracht. In 1978 begon Jan Plas toen met zijn school en noemde deze Mejiro Gym.

 

Ruud Alwart  (trainer)

Ruud Alwart en Peter van der HemelRuud Alwart begon in 1986 met kickboksen in de stal van sensei Peter van den Hemel. In 2001 kreeg Peter van den Hemel de ere graduatie van 8e Dan uitgereikt door Jon Bluming (10e Dan).

 

 

 

Ruud Alwart en André MannaartIn 1993 verhuisde Ruud Alwart naar Amsterdam en trainde tot 2007 bij Mejiro Gym onder leiding van sensei André Mannaart. In totaal draaide hij zowel nationaal als internationaal 41 partijen waarvan 28 winst (8 maal winst op KO) 2 onbeslist en 11
verlies.

Deze kickboks partijen heeft Ruud Alwart gedraaid in Nederland, Duitsland, gloves
Frankrijk, Japan, Italië, Spanje, Polen, België, Rusland, Tsjechië, Israël, Engeland en Schotland.

 

Vanaf 2001 geeft Ruud Alwart actief kickboksles en heeft naast zijn praktijkervaring ook de SKMO certificering als Jeugd trainer kickboksen, Leraar A en Leraar B, gebaseerd op de Kwalificatie Structuur Sport (KSS) van het NOC*NSF. Deze ervaring combinatie stelt hem in staat om op verantwoorde en effectieve wijze les te geven in deze tak van vechtsport.

 

 

Weten hoe wij omgaan met jou privacy? Lees het privacybeleid.

 

Algemene voorwaarden Mejiro Gym Heerhugowaard